Cuina casolana regentat per la mateixa família desde 1956

LA NOSTRA HISTÒRIA

QUATRE APUNTS HISTÒRICS

L’Harmonia rep el seu nom a la Coral Harmonia, que assajava en aquesta fonda (a finals del s. XIX- principis del s. XX).

Aquesta casa estava situada a l’arrabal de la ciutat, zona de sortida de Mataró, i era una parada habitual de pagesos que anaven al tros, traginers que entraven o sortien de la ciutat i zona de descans (fonda on dormien, menjaven, descansaven o s’escalfaven). Més tard, quan es va fer la zona industrial tèxtil a la zona de l’Escorxador-Forn de vidre, era habitual que els treballadors fessin una parada a l’Harmonia, per escalfar-se la panxa. Era una casa gran (referent en el barri), i amb uns safareigs on els veïns rentaven la roba (1a meitat s. XX). Per la seva proximitat amb el centre (basílica Sta. Maria, plaça gran…), era fàcil anar a comprar al mercat els queviures que feien falta. Amb la crescuda de la ciutat, hem quedat situats al centre històric.

Els nostres avis (en Josep i la Maria) i els tiets avis (en Jaume i la Ramona) deixen el poble i s’instal·len a Mataró l’any 1956, juntament amb els dos fills petits (la Pili i en Jaume petit). Agafen la fonda de l’Harmonia, que serveix cafès i menjars, i també té un hostal on resideixen els immigrants que en aquell moment vénen d’Andalusia i Extremadura. Es fan obres de millora i ampliació durant diferents etapes (anys 60… anys 70) i a finals dels 80 es tanca la fonda i es fa una remodelació i ampliació del restaurant per poder tenir més lloc per fer celebracions (casaments, batejos, comunions…). L’any 2003 es fa l’última remodelació, on s’acota l’espai i s’aposta per fer un tracte més íntim. El nostre pati interior, coronat pel nostre safareig (on hem substituït la neteja de la roba per a tortugues i peixos) és la nostra joia a la primavera i estiu.

Som la tercera generació (l’Òscar i la Susanna), i seguim al capdavant de l’Harmonia amb les mateixes ganes que ens han inculcat els nostres pares i avis. Intentant aprendre contínuament i fent que la gent se senti com a casa i gaudeixi de la nostra cuina casolana i tradicional!